fbpx
Így ne szúrd el a nyaralásod – avagy a jelszó: csak lazán!
Erről szól a cikk:

HOGYAN NE KESERÍTSD MEG A NYARALÁSOD

Hallottál már a Párizs szindrómáról?

Amikor valamire nagyon készülünk, nagyon sokat várunk tőle, és csalódunk, mert a valóság végül  más lesz. Bár számomra Párizs soha nem volt kiábrándító, sőt (!) de simán el tudom képzelni, hogy a szerelem, a kultúra, a divat, és az ízek fővárosa címek túlzott elvárásokat ébresztenek. Azt viszont elképzelnem sem kell, hisz pontosan tudom, hogy a túlzott elvárások milyen fájdalmas űrt tudnak teremteni maguk körül. Tapasztaltam én is, hogy milyen frusztrálóan kínzó a nyomukban járó csalódás.

Amikor a tökéletes karácsony nagyon is emberire sikerül.

Amikor a hétvége, amibe egy egész havi feladatot akarunk belepréselni nem hagyja magát.

Vagy, amikor a nagy gonddal tervezett program unalomba fullad.

Ugye sejted, hogy mi a ránk leselkedő Párizs – szindrómás helyzet mostanában?

Igen: a szabadság!

Amikor egyszerre szeretnénk, a legjobb anyák, a legjobb párok (szeretők) és a legjobb önmegvalósítók is lenni. Amikor be akarunk hozni mindent, amit a hétköznapokban kihagytunk, és közben felhőtlen boldogságot akarunk érezni. Tudod, azt, ami a jól megkomponált Instaképeken olyan kézzel foghatóan valóságosnak látszik.

Utálsz ha azt mondom, hogy ez nem biztos, hogy sikerülni fog? Sőt! Szinte biztos, vagyok benne, nem fog sikerülni! Lehet, hogy egyetlen tökéletes kép sem készül majd rólatok, és jó eséllyel sok -sok emberi pillanatból áll majd ez a néhány nap, vagy hét?

Hát utálj! De ha kiutáltad magad, akkor próbálj ki néhány örömre (nem felhőtlen boldogságra) hangoló tippet, amik ráhangolnak az elvárás mentes laza létezésre! Nem csak a szabadság alatt 😊. Nekem be szoktak jönni.

  • Légy nyugodtan tökéletlen – a nyaralás alatt (is)! Pont így vagy Ok! Pont így vagy egyedi. A legtöbb ember szerint a tökéletlenség sokkal szexibb, mint a steril, megkomponált hibátlanság. Tudod Mr Durcy is szerette Bridget Johnsont 😊 úgy ahogy volt . Nyugi! nem slamposságra, vagy ápolatlanságra bíztatlak, csak laza természetességre.
  • Ha belejöttél a tökéletlenségbe, akár ki is nevetheted az elfuserált helyzeteket. Tudod: ha már egyszer elfuserálódtak, legalább tegyék ezt vidáman! 😊 Igaz, az már a haladó szint, de kis gyakorlással egészen hamar el lehet ide jutni.
  • Fogadd el azt, ami van! Akkor sem lesz jobb, ha harcolni kezdesz ellene. Csak frusztrált és fáradt leszel. Próbáld ki a varázsmondatot: „Pont így akartam”. Aztán nézd meg mi változik meg a nyomában. Biztosan nem áll el tőle az eső, nem tűnik el a fagyifolt a fehér pólóról, de a morcosság faktor jelentősen csökkenthető.

Tudom ez már az extrahaladó szint, de gyakorlással működtetheted!

  • Légy ott, ahol vagy, légy jelen a pillanatban! Ne fényképezz, és naná, hogy ne mobilozz, csak légy jelen. Figyelj arra, hogy mit érzel! Milyen érzés a nap melege a karodon, a víz, vagy az erdő illata az orrodban, a fagyi íze a szádban. Ha csak pár pillanatra is, de be tudod fogadni a jelent, akkor a nyomában valami csodaklassz öröm és lazaság árad majd szét benned.
  • Állj meg időnként, és keress apró csodákat magad körül. Bármi lehet csoda, ami megérkezik a szívedbe. Egy kis napsütésfolt az ágyon, egy isteni illat a konyha felől, árnyék a tűző napon, jeges limonádé, hűtött dinnye, hűsítő pancsolás. A gyerekek remek csodavadászok. Vond be őket a játékba! Ha megvan a csoda, álljatok meg egy pillanatra, és élvezzétek ki, örüljetek neki.

BONUSZ TIPP! Tanulj meg hálát adni azért amid van.

A néha idegesítő családodért, a néha zajos gyerekeidért, a néha türelmetlen vagy épp elkéső párodért, a rumliért.

A napsütésért, a nyugis pillanatokért, a nevetésért, az ölelésekért, a feltöltő látványért. Bármiért, hiszen amíg erre képes vagy: ÉLSZ! Ez pedig a legklasszabb dolog, ami csak történhet Veled.

A helyzeteket nem mindig tudjuk megváltoztatni. Azt, ahogy gondolkodunk róluk, és ennek nyomán azt ahogy érzünk, viszont megváltoztathatjuk!

A boldogságot örömteli pillanatokban, jó érzésekben mérik. Lehet, hogy csupán ennyi kell a tökéletes nyaraláshoz?

Egy próbát megér!

Csoda-klassz nyarat Neked 😊

Ajándék coaching eszközök, könnyebb legyen dönteni

Négyszemközti találkozó, coaching ülés jelentkezés.

Kiscsoportos munka Klubestek - workshopok

Ajándék coaching eszközök, a könnyebb döntésért

Négyszemközti találkozó, coaching ülés jelentkezés.

Kiscsoportos munka Klubestek - workshopok